O .
 

 



























[ Kistanje danas ] [ Nađeno na internetu ] [ Važni telefoni ] [ Foto galerija ]

Preksutra svečano otkrivanje obnovljenog spomenika..

Kao što i naslov kaže. preksutra, 22.06.2008.g. biće u Kistanjama svečano otkriven obnovljeni spomenik borcima i žrtvama fašističkog terora. Načelnik općine Kistanje, gospodin Rončević, izašao nam je u susret tim povodom i dostavio ekskluzivno za posjetioce sajta moje-kistanje.net zadnji nacrt natpisa koji će biti postavljen u ćiriličnoj i latiničnoj varijanti:

"Na spomen i sjećanje palim borcima i žrtvama fašističkog terora narod Bukovice podiže na ovom mjestu spomenik 1947.godine, obnovljen i dograđen izgradnjom obeliska, spomen ploče s 2208 imena i kosturnice 1971. godine. Spomenik je devastiran, a spomen - ploča s imenima minirana i porušena 1998. godine. NA POTICAJ SVOJIH GRAĐANA I BORAČKIH UDRUGA OPĆINA KISTANJE DONOSI ODLUKU DA SE OVAJ SPOMENIK OBNOVI I TAKO TRAJNO OBILJEŽI SPOMEN BORCIMA PROTIV FAŠIZMA
..................Kistanje, 22.06.2008.g. .............................Narod općine Kistanje "


(Za one koji ne znaju, datum 22.06. nije slučajno odabran. Tog dana se u Hrvatskoj proslavlja Dan antifašističke borbe, a u znak sjećanja na dan kada je 1941. godine osnovan Prvi sisački partizanski odred)

Već je jednom objavljena na stranici amarkord, ali prava je prilika da je sad objavimo ponovo i na ovoj stranici - sa zadovoljstvom reprizno predstavljamo fotografiju Boška Pekića od prije 59 godina, iz 1947.godine, a napravljenu prilikom otkrivanja prvog spomenika:

Fotografije i reportažu sa otkrivanja 2008.g. objavićemo narednih dana, čim naši reporteri pošalju svoje izvještaje...